50 Catamarans gevonden

1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
Geen passende aanbiedingen gevonden?

Zoekopdracht opslaan
en in de toekomst een e-mail ontvangen waarin u geïnformeerd wordt over de aanbiedingen.

Catamaran - snel reizen met de motorcatamaran

 
Een boot die bestaat uit twee onlosmakelijk met elkaar verbonden rompen, wordt catamaran genoemd. Deze schepen zijn bijzonder breed en hebben dus een zeer stabiele positie op het water. Hun gewicht is relatief laag, omdat er geen kiel bestaat. De snelheid van een catamaran kan worden verhoogd met een planerende romp.

 

De passende catamaran kopen - met motor, zeil of roer

 
Catamarans kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende delen: motorcatamarans, zeilcatamarans en roeicatamarans. Een zeilcatamaran vindt u onder onze zeilboten. Een bijzondere vorm zijn de zogenaamde SWATHs (Small Waterplane Area Twin Hull) die geen catamaran in de strikte zin zijn. Hier bevinden zich twee torpedo-vormige aandrijfvoorwerpen onder het wateroppervlak. Daarop is een platform boven het water.
 
Een gemotoriseerde catamaran is meestal de basis voor een veerboot of werkboot. Door hun brede ontwerp bieden ze de mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen en materiaal onder te brengen. In sommige delen van de wereld, bijvoorbeeld Australië, worden kleinere motorcatamarans gebruikt voor het personenvervoer met een snelheid van maximaal 48 knopen. Ze zijn bijzonder geschikt voor het personenvervoer tussen de eilanden. Tussen sommige Europese landen worden catamaranveerboten op grote schaal gebruikt als autoveerbote
 
Bij motorbootraces worden alle series op catamarans met veiligheidscockpit uitgevochten.
 
De meest bekende motorcatamarans zijn de boten van Fountaine Pajot Katamarane.
 
Sinds een aantal jaren worden catamarans geproduceerd met een zonne-drive. De momenteel grootste zonne-catamaran is de PlanetSolar - het is ook het grootste vaartuig wat met zonne-energie wordt aangedreven.

Op zoek naar een goedkoope catamaran? Op Boten24.com kunt u een power catamaran tweedehands en nieuw gaan kopen. U vindt bij ons ook jachten met een romp als u toch een jacht wilt kopen.