2476 Motorjachten gevonden

1 2 ... 247 248
1 2 ... 247 248
Geen passende aanbiedingen gevonden?

Zoekopdracht opslaan
en in de toekomst een e-mail ontvangen waarin u geïnformeerd wordt over de aanbiedingen.

Motorjacht tweedehands of nieuw, Maxi of Mega - jacht kopen en varen

Een motorjacht is een pleziervaartuig dat wordt aangedreven door een motor en beschikt over een dek en een cabine. Het tegenovergestelde van een motorjacht is een zeiljacht die hoogstens een kleine hulpmotor heeft, zich verder echter uitsluitend met behulp van de zeilen bewegt.

Om een motorjacht te mogen varen, dienen booteigenaren over een vaarbewijs te beschikken. Dit is nodig vanaf een motorvermogen van 5 pk. Er moeten zowel een theoretisch en een praktisch examen worden afgelegd, zodat de vergunning kan worden afgegeven.

Wanneer is een motorjacht een motorjacht?

De overgang tussen een motorboot en een motorjacht is vloeiend. Onder een lengte van 7 meter wordt gesproken van een boot, met een lengte van 10 meter wordt hij een jacht genoemd. Vanaf een lengte van 24 meter wordt een boot is niet langer beschouwd als sportboot in het kader van het EU-recht.

De Duitse bedrijven Bavaria en Hanse Yachts zoals de Franse jachtbouwer Beneteau tellen tot de grootste motorjacht fabrikanten wereldwijd.

Vanaf een lengte van 15 meter wordt een motorjacht een maxijacht geacht. Als een jacht langer is dan 24 meter, spreekt men van een megajacht of superjacht, hier wordt de waarde niet op het sportieve karakter van de boot, maar op pure luxe geplaatst. Een bekende fabrikant van megajachten is Ferretti. Lange tijd hield de “Eclipse” met zijn 163 meter het wereldrecord voor de langste motorjacht, maar was in 2013 verdrongen naar de tweede plaats door de 180-meter Azzam die werd gebouwd in de Lürssen Werft.

Wie een jacht wil kopen, moet beslissen waar hij deze wil onderbrengen. Tijdens het haute saison is het nodig een ligplaats te hebben met verplichte betaling van te kosten. Daarnaast is een plaats nodig waar de motorjacht kan overwinteren. Dit kan bijvoorbeeld een opslagplaats in een eenvoudig magazijn zijn.

U wilt een motorjacht kopen? Op Boot24.com zult u zeker een mooie nieuwe of tweedehands motorjacht gaan vinden.