40 Offshoreboten gevonden

1 2 3 4
1 2 3 4
Geen passende aanbiedingen gevonden?

Zoekopdracht opslaan
en in de toekomst een e-mail ontvangen waarin u geïnformeerd wordt over de aanbiedingen.

Offshore boten - raceboten

Een offshore boot wordt vrijwel uitsluitend gebruikt voor sportraces. Het gaat om zeer strake, lange speedboten die worden gebruikt voor lange afstand races. Officieel spreekt men van "Offshore-Powerboat Racing". Een offshore boot is in een competitie door ten minste twee personen bezet, waarvan zich een iemand uitsluitend met de navigatie van de boot bezighoudt.

De types van raceboten

De raceboot wordt in verschillende bootklassen gebouwd. Zij worden ingedeeld op basis van de omvang en de kracht van de motor. De "Class 1" is om zo te zeggen de "Formule 1" van de racesport op het water. Het gaat hierbij om de grootste boten. De motoren mogen volgens de door de Unie Internationale Motonautique gedefineerde regelgeven maximaal een cilinderinhoud van niet meer dan 16 liter hebben. Een offshore boot in deze categorie mag met maximaal 1000 pk per schroef gemotoriseerd zijn. Ze zijn meestal tussen de twaalf en 14 meter lang.

In de Klasse 1 wordt een WK uitgevoerd. Elk jaar vinden er in dit kader acht gebeurtenissen plaats in verschillende wateren in de wereld. Er worden afstanden tot 180 kilometer afgelegd.

In lagere offshore bootklassen zijn kleinere motoren vereist. Echter worden hier ook kortere afstanden afgelegd dan in klasse 1. De kampioenschappen worden in deze klassen gewoonlijk in één weekend gehouden en bestaan ​​uit twee of drie race doorlopingen.

U wilt een speedboot kopen? Op Boten24.com vindt u vast wel een nieuwe of tweedehands offshore boot die aan uw eisen voldoet!