30 Hallberg-Rassy boten gevonden - tweedehands Hallberg-Rassy te koop

1 2 3
1 2 3

Hallberg Rassy - zeiljachten voor lange reizen

De Zweedse scheepswerf Hallberg-Rassy is ontstaan ​​uit twee verschillende scheepswerven. Ten eerste, de Halberg Werft, die werd opgericht door Harry Hallberg 1943. Ten tweede, de Rassy werf, die midden van de jaren 1960 werd opgericht op het voormalige werfsterrein van de Hallberg werf. Hallberg herkende al vroeg de mogelijkheden van massaproductie met GRP en paste deze met succes toe. In 1969 werd dan ook de eerste Rasmus met GFK-romp gebouwd. Pas in 1972, toen Harry Hallberg met pensioen ging, kocht de in Beieren opgegroeide Christoph Rassy de Hallberg werf op.

Aangezien de Hallberg werf in de meeste markten veel groter en beter bekend was, werd de naam Hallberg Rassy verkozen. Hallberg en Rassy hebben nooit samen gewerkt, van 1965 - 1972 waren ze zelfs concurrenten.

In 1973 werd de eerste boot van de Hallberg Rassy werf gepresenteerd, de „Monsun 31“. Tot 1983 werden van dit model 904 exemplaren gebouwd. Vandaag bevindt zich deze scheepswerf van 13.630 vierkante meter in Ellös op het eiland Orust en bouwt jachten voor klanten uit de hele wereld.


Assortiment van Hallberg Rassy

Hallberg-Rassy biedt hoogwaardige zeiljachten van 31-64 voet in lengte. Op de werf worden 48 jachten tegelijkertijd gebouwd. Sinds 1973 verlieten een totaal van meer dan 8900 jachten de locatie. De jachten zijn van topkwaliteit en worden zorgvuldig geproduceerd in kleine aantallen. Daarom is de waarde van Halberg-Rassy jacht langdurig en zelfs tweedehands boten van de scheepswerf zijn erg populair. Een bestseller is bijvoorbeeld de Hallberg Rassy 36.

Hallberg-Rassy bouwt sterke machines met beschermde cockpit, uitstekende vaareigenschappen in combinatie met een hoog comfort en een groot bereik. Er wordt zeer gelet op betaalbare kwaliteit. Een typisch kenmerk van de Hallberg-Rassy jachten zijn de voorruit en de typische blauwe strepen op de romp.


Kenmerken van Hallberg Rassy jachten

Hallberg-Rassy specialiseerde zich vroeg op comfortabele zeiljachten voor langere trips. De Hallberg-Rassy jachten zijn ideaal voor langere zeiltochten zoals Atlanticoversteken en wereldomzeilingen. Vandaag behoren de boten tot de meest populaire zeilboten voor reizen over de hele wereld.


Modellen van de Hallberg-Rassy AB Vars zijn:

Hallberg Rassy 31 Mk II
Hallberg Rassy 34
Hallberg-Rassy 342
Hallberg Rassy 352
Hallberg Rassy 36
Hallberg-Rassy 37
Hallberg Rassy 38
Hallberg-Rassy 40
Hallberg-Rassy 43 Mk II
Hallberg-Rassy 48
Hallberg-Rassy 54
Hallberg-Rassy 62
Hallberg-Rassy 372
Hallberg-Rassy 64