1861 Zeilboten gevonden

1 2 ... 186 187
1 2 ... 186 187
Geen passende aanbiedingen gevonden?

Zoekopdracht opslaan
en in de toekomst een e-mail ontvangen waarin u geïnformeerd wordt over de aanbiedingen.

Volgende Zeilboot categorieën zijn te vinden op Boten24.com

Zeiljacht kopen - tweedehands of nieuw

In de volksmond worden veel soorten boot zeiljacht genoemd. Strikt genomen vallen echter alleen zogenoemde monohulls onder deze definitie. Ze verschillen van andere boottypes onder meer door de kiel die is voorzien van een ballast. Een zeiljacht is in de regel 7 tot 18 meter lang. Er zijn echter meer modellen - de langste jachten in de wereld tot 90 meter.

Bijzonder voor een zeiljacht is dat de gewichtsstabiliteit van het grootste belang is. Zeiljachten kapseizen bijna nooit. Zelfs als ze omvallen, richten ze zich zelfstandig weer op. Dit komt doordat het zwaartepunt zeer laag wordt gekozen.

Zeiljachten hebben verschillende soorten kielen. Moderne modellen zijn uitgerust met een vinkiel. Eraan gemonteerd is een bulbkiel om een hoger gewicht te bereiken. Een klassieke zeiljacht is echter meestal uitgerust met een langkiel, die in sommige gevallen tot driekwart van de lengte van het jacht omvat.

Zeiljachten verschillen ook op basis van het aantal masten en zeilen. De meeste boten zijn uitgerust met een enkele mast. Een single-mast zeiljacht is over het algemeen uitgerust met twee grote zeilen, die grootzeil en fok genoemd worden. Men spreekt in dit geval van een "slup". Als er meer dan één voorzeil wordt gebruikt, wordt de zeiljacht "cutter" genoemd.

U wilt een boot kopen? Op Boten24.com vindt u de juiste zeiljacht, tweedehands of nieuw.